terugblik 2020

Een terugblik op 2020, een jaar om nooit meer te vergeten. Immers de hele wereld heeft te maken met Covid-19. Wat ons heeft getroffen in onze dagelijkse bezigheden. Niet naar familie en/of vrienden. Geen bezoek aan horeca of gewoon aan het werk of naar school. Gelukkig kon ik nog wel op pad om foto's te maken. 

Mijn liefde voor macro-fotografie is en blijft. Soms geen zin om op pad te gaan, of het is te slecht om naar buiten gaan. Gelukkig met m'n macrolens kan ik de kleine wereld groter of dichterbij halen.

In januari heb ik een ultra macrolens van Laowa aangeschaft. Hier kun je tot in het hart van een bloem foto's maken. Wat je dan ziet is met het blote oog niet zichtbaar.

Maar ook het kleine plantje, wat we in de volksmond noemen als onkruid, is soms zo mooi om van dichtbij te zien en te bewonderen.

Of gewoon met wat zeepsop en een druppel olie aan de gang gaan in een waterbak.

Kortom dit is en blijft leuk en geweldig om te maken.

 

En uiteraard de bloesem in het voorjaar mag niet ontbreken, immers als dit in je figuurlijke achtertuin staat kan ik hier niet om heen. Maar voor een tulpenveld hoef je echt naar het Westland, gewoon in de Liemers terug te vinden.

En uiteraard mag het blauwe uurtje/ blue hour niet ontbreken in combinatie met een lange sluitertijd. Dit jaa vele malen minder gemaakt als andere jaren……..Hoe dit komt, wellicht toch iets met een lockdown te maken. Weet het eigenlijk niet helemaal.

Voor het 2de jaar naar de Passieflorahoeve vlindertuin geweest. En dit jaar zelfs 2x geweest. Ik heb hier vele mooie vlinders gefotografeerd. Kijk in mijn eerder gemaakte blog van 28 juni en 11 juli maar eens terug. En uiteraard mag mijn vriendinnetje Noor niet ontbreken. 

En ja uiteraard de herfst, misschien wel het mooiste fotoseizoen? Het is in mijn beleving wel het kleurrijkste seizoen. Ik hou ervan om erop uit gaan en met mooie momenten thuis te komen. En of dit nu in de buurt is of tijdens het lange weekend op Ameland, de herfst heeft toch voor mij iets speciaals.

En dan zijn dit heus niet alle foto's van 2020. Nee zeker niet. Terwijl ik deze blog maak denk ik, oh ja die foto ben ik vergeten of die moet ik er nog bij doen. Maar nee, ik plaats ze er niet bij want anders worden het er te veel. 

Ben je wel nieuwsgierig kijk gerust terug op deze site, Facebook en Instagram.

Reactie schrijven

Commentaren: 0