Vakantie Italië

Dit jaar zijn we naar Italië geweest. Het mooie gebied Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piëmont in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane.

Het gedeelte van de gemeente Andora  tot aan de Franse grens is onder toeristen bekend als de Bloemenrivièra.

 

Het uitzicht vanaf de camping.

Dus naar Italië dit jaar, en wel naar de Bloemenrivièra.

In het kleine dorpje Sassello hebben we 2 heerlijke weken op de camping gestaan.

Sassello is een gemeente welke bij de provincie Savona behoort en ligt 26 km ten noorden van Savona en 58 km ten westen van Genova. Sassello telt 1788 inwoners. En of de tijd hier nog steeds stil staat. Diversen kleine winkeltjes zoals een kruidenier, bakker, slager en ijssalon verdienen hier nog hun centjes. En natuurlijk diversen heerlijke restaurants. En wel 6 kerken telt dit kleine dorpje. Welke toe beschreven kunnen aan met name het Katholieke geloof.

 

Foto's van het kleine dorpje Sassello.

Omgeving bezoeken.

Lekker een dagje naar de zee, naar Varazze.

Via kleine dorpjes en smalle wegen naar een echt Italiaans stadje direct aan de zee. Uiteraard met aan het strand vele ligbedden met parasols in diversen vrolijke kleuren. Een mooi en oud centrum met kleine smalle straatjes. Waar overal scooters en kleine fiatjes staan geparkeerd. Maar ook een heerlijke boulevard met fantastische restaurantjes waar we dankbaar gebruik van gemaakt hebben.

 

Coicia waterval

Deze waterval met een natuurlijk waterbassin waar het mogelijk is om te baden,  de waterval wordt gevormd door de rivier Orba en is gelegen in een prachtige natuurlijke en ongerepte omgeving. 

Wijngebied in de omgeving.

 

Nizza Monferrato is een stad gelegen in het hart van het Monferrato wijngebied: een van de meest prestigieuze in de wereld, beroemd om zijn rode wijnen. Langs de wegen tussen Nizza Monferrato en Aquiterme zijn er prachtige uitzichten over de heuvels van de wijngaarden.

Aqui-terme 

Acqui Terme is nog steeds een belangrijk kuuroord. Er zijn drie bronnen aanwezig "Bollente", "Del lago" en "Acqua marcia". De belangrijkste is "La Bollente", waarvan het water een temperatuur heeft van 74,5°C

In en rondom de bergen van Savona

Op terugweg nog naar familie in Genève.


Reactie schrijven

Commentaren: 0