Workshop

Afgelopen vrijdag 15 oktober jl heb ik een workshop gevolgd in Burgers Zoo te Arnhem, gegeven door het Arnhemsmeiske. Volg haar ruim 2 jaar op diverse sociale media. Wat ik zo mooi vindt aan haar macrofotografie zijn oa de vlinders en andere kleine diertjes. En dat wil ik ook graag kunnen. Uiteraard is het door veel te doen, maar enkele tips & trics van een ander die er erg goed in is lijkt me zinvol. Na kennis gemaakt te hebben met Janneke (het Arnhemsmeiske) en de andere cursisten kregen we onder genot van kopje koffie uitleg. 

En toen op pad naar de mangrove waar de vlinders lekker fladderen. 

 

En dat niet alles lukt, blijkt wel uit deze foto's. Net niet scherp genoeg op de ogen. Maar ook de verkeerde kant op landen of vliegen ze weg. En uiteraard ook de verkeerde instellingen van de camera. Een te lage sluitertijd, niet de juiste iso waarde.  Kortom het lijkt allemaal zo makkelijk maar niets is wat het lijkt. 

Facts: aantal geschoten foto's 501.

              aantal welke wel scherp zijn en oké bevonden 48 stuks.


Maar gelukkig zijn er ook foto's wel gelukt. 


Na ruim 2 uur vlinders gefotografeerd te hebben was het tijd voor de Hagedissen in de Bush fotograferen. Lastige hieraan is dat ik ze bijna niet kon vinden, maar gelukkig de mede cursisten wel.

Kortom een geweldige ochtend beleefd. Nieuwe enthousiaste mensen leren kennen, tips & trics geleerd. En helemaal happy met de foto's die wel gelukt zijn.

 

 


Wil je weten wie het Arnhemsmeiske is, en wat voor mooie foto's ze maakt?  kijk dan op haar website: www.arnhemsmeiske.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0