· 

Size does matter…….

Mijn voorkeur van fotograferen is langzaam aan het veranderen. Macro fotografie vindt ik echt helemaal gaaf om te doen, maar ook de beestjes in beeld brengen vindt ik zo mooi. Nu heb ik een standaard lens. En met deze is het bereik, om de dingen die ver weg zijn, makkelijk en goed in beeld te fotograferen niet echt geschikt hiervoor. 

Al een tijdje op mijn verlanglijstje staat een telelens. Goedkoop zijn ze niet, dus maar eentje gehuurd. En met deze Sigma 60-600mm ben ik op pad geweest om te zien of dit de lens is die ik eventueel ga aanschaffen. Dus in de avond en vroege ochtend op pad in park Lingezege. Het is een andere sport dan bijv macro-fotografie. Kortom nog werk aan de winkel en veel leren…...

 

En dan op pad met de Sigma 60-600mm. Wat een gewicht, bijna 3kg, wat mij totaal verraste.

Meestal zag ik fotografen die een telelens hebben en dan vanuit de hand schieten……. Dit gaat mij (nog) niet lukken maar gelukkig mij  statief mee. En waar ga je dan heen?

In mijn "achtertuin" bevindt zich park Lingezegen met een mooie natuur. En ik wist dat er veel watervogels zouden zijn.

Uiteraard nu heel veel ganzen, Eenden en Waterhoentjes. Maar ook deze Lepelaar.

 

 

Maar dan, je spot in dit geval een Ganzen familie? Ik had mijn fiets al aan de kant gezet, en terwijl ik een paar stappen gezet had richting de familie begonnen de beestjes te schreeuwen en langzaam een andere richting op te lopen. Wat nu? Toch de camera geïnstalleerd en me zelf klein gemaakt. Kijk aan, de Ganzen stoppen met schreeuwen en lopen. En dan is het schieten met de camera. Je bekijkt de beelden, en je stelt de camera anders in. (foto's zijn los vanelkaar op andere momenten gemaakt)

Maar in park Lingezegen zitten gelukkig niet alleen maar Ganzen, kwam ook de Lepelaar tegen. 

En gelukkig zijn de vogels minder bang aangelegd, blijven rustig zetten, al dan niet op een poot.  

Hierdoor kon ik gelukkig veel foto's maken in verschillende composities.

(foto's zijn los vanelkaar op andere momenten gemaakt)

 

Voor je het weet wordt het steeds later in de tijd en wordt het licht steeds harder, dus maar eens richting huis gaan. Ho stop en Zwaan en he een Reiger en wat gaaf een Eendje op een soort van dam.

En dan is het klaar wat mij betreft. Ruim 400 foto's gemaakt. Hiervan zijn de meeste niet goed. Want ja wat zijn die beesten snel, dus al snel een bewogen foto of met de kop in het water. Kortom nog veel te leren en te oefenen……...


Een teleobjectief of telelens is een objectief met een grote brandpuntsafstand en een kleine beeldhoek; hierdoor kunnen objecten op grotere afstand beeldvullend worden geprojecteerd.

bron: Wikipedia

 

Tip: Een telelens, of wat voor fotoapparatuur en/of benodigdheden kun je heel makkelijk huren tegen aantrekkelijke prijzen. Hiervoor kun je bijv in Arnhem naar Budgetcam.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0