· 

Onkruid - puur natuur

Er is zoveel moois om ons heen in de vrije natuur. Vaak zien we dit niet eens omdat we eraan voorbij lopen of omdat we het gewoon niet zien, vaak te laag bij de grond. Maar met mijn camera met macrolens maak ik deze kleine wereld groter. Hoe al de bloemetjes en plantjes heten weet ik niet.

Is het onkruid? weet het niet maar ik vindt ze mooi en puur (natuur) dat ik het wel moet fotograferen. En zo is onkruid eigenlijk in mijn ogen geen onkruid maar gewoon een mooie bloem/plant. 

 

In principe kan elke plantensoort als onkruid worden beschouwd. Er is geen objectieve of biologische definitie van onkruid. Wat men als ongewenst beschouwt, is afhankelijk van het gebruik van de grond waar het onkruid voorkomt en van de beoordelaar. Het is mogelijk dat een plant in de ene omgeving als onkruid gezien wordt, bijvoorbeeld doordat hij overdadig groeit en zo tuinplanten overwoekert, terwijl deze in een andere omgeving als niet ongewenst of zelfs als aantrekkelijk wordt beschouwd, zoals in wilde tuinen en bossen/parken. In de biologische landbouw zijn sommige kruiden welkom, terwijl ze in de reguliere landbouw als ongewenst worden gezien. Bron: Wikipedia.

Waarom onkruid fotograferen?

Omdat ik, zoals in de definitie hierboven, vaak de bloemen en plantjes niet als onkruid beschouw, maar gewoon mooi vindt. En tijdens het uitlaten van Noor kom ik veel tegen. Maar voordat ik mijn fototoestel meeneem en ga "schieten" ben ik er minimaal 2 keer geweest om te zien wat ik ermee en hoe ik ze fotografeer. Met welke lens fotografeer ik, wat wel niet, welke compositie past erbij, voeg ik iets toe (water met plantenspuit). Kortom het niet even "schieten".

 

Onkruid - puur natuur….., of gewoon mooi. Kijk goed om je heen en laag bij de grond want dan vindt jij ze ook. Foto's zijn gemaakt in o.a. het Zegebos te Huissen en  de Bisonbaai te Ooij


Reactie schrijven

Commentaren: 0