HET FOTO JAAR 2019

Zo in mijn vakantie heb ik meer tijd om alle foto's die ik dit jaar gemaakt hebt nog eens te bekijken.

Het zijn er best veel. In totaal 1053 foto's heb ik nog op de harde schijf van mijn computer staan.

(excl foto's die ik maak van de carnaval).

En er zitten zo kijkend foto's tussen waarvan ik denk, die kunnen wel weg. Maar er zitten een heleboel foto's bij die ik zeker bewaar. Enkelen daarvan geven het fotojaar 2019 mooi weer.

En uiteraard zitten er persoonlijke favorieten tussen, of waar ik fijne momenten aan heb beleefd of aan terug denk bij het zien van deze foto's.

 

Zoals eerder geschreven 1053 foto's staan  nu nog op de harde schijf. (en heb ik al heel veel weggegooid omdat ze mislukt zijn,   niet scherp, niet mooi, etc etc) En ik ben vrij makkelijk in het verwijderen van foto's. Waarom…? omdat ik nu anders kijk dan wanneer ik ze gemaakt heb. Want telkens denk ik, als ik thuis kom en de foto's importeer in mijn computer, dit was de beste/mooiste foto die ik tot nu toe gemaakt heb. Maar gelukkig maak ik morgen (fictief gesproken) uiteraard weer de mooiste. Dus daarom gaat er alsnog veel de prullenbak in van mijn pc.

Maar er zitten ook foto's tussen die gemaakt zijn om te experimenteren, of om me iets nieuws aan te leren of juiste een andere instelling van de camera te proberen. Kortom nog een mooi werkje voor later. Immers 2020 klopt al op de deur en moet er ruimte zijn voor weer de beste, mooiste foto die ik ga maken in 2020.

Macro fotografie is misschien  wel het leukste wat ik vindt om te doen.

En zo heb ik vlinders leren fotograferen tijdens een workshop van Judith Borremans afgelopen juli. Dit was voor mij echt een van de fotografeer hoogtepunten dit jaar.  

(1. workshop 2. Hortencia 3.  bloemenboektje 4. bloesem  5. slaapmutsjes 6. Passieflorahoeve

7. Speulderbos 8. macro  9. bloesem  10. bloesem  11. klein beestje)


Vakantie of moet ik zeggen vakantie's. Want dit jaar waren we in de gelukkige omstandigheid om 3x op vakantie te gaan.  Dit jaar zijn we tijdens de zomervakantie naar Normandië geweest.

Op voorhand was dit niet mijn eerste keuze. Maar moet toegeven dat we een geweldige vakantie gehad en waar ik veel mooie fotomomenten heb kunnen vast leggen.

Tijdens de herfstvakantie samen met Marieke (zonder onze dochter Lieke) naar Cochem - Duitsland aan de Moezel geweest. Heerlijk van elkaar de wijn/eten genoten en ook hier weer fijne en mooie foto momenten kunnen vast leggen. En wat boffen we, vrienden van ons hebben een huisje op Ameland. Hier zijn we met z'n 4-tjes een lang weekend geweest. Wat een heerlijk weekend gehad, gezellig, leuk en zeer verrassend. 

(1. Cochem  2. Cochem 3. Moezel 4. plaatsje aan de Moesel 5.Gouville-sur-Mer  6.Ravenoville  7. Vuurtoren vlakbij onze camping 8. Frankrijk 9 en 10. aan de kust bij onze camping 11. Ameland)


Er samen op uit.

Hoe leuk en gezellig is het om samen met je fotomaatje erop uit te gaan. Immers je deelt dezelfde passie. Al vele mooie, leuke en gezellige momenten gehad. En een mooie bijkomstigheid is dat je van elkaar kunt leren. Ik ben echt iemand van de praktijk. Dus leer veel van wat Dave Zuuring.  Hij leest zich in  en bereid zich altijd goed voor door vele site's te kijken. En leest en bekijkt  interessante foto's en artikelen. Kortom leerzame en dierbare herinneringen voor mij. 

(1. bloesem in de Betuwe 2. Drempt 3. Speulderbos 4. Doesburg 5. Veluwse Stoom Maatschappij)


Ontspanning

Maar soms is het ook heerlijk om alleen op pad te gaan. Genieten in de vrije natuur is pas echt ontspanning. Alleen met je camera de dingen vast leggen zoals ik ze zie. En altijd leuk om te delen met thuis.

(1. Ellecom 2. Loovelden - Huissen 3. Schaarsbergen - Arnhem 4. Arnhem 5. Huissen

 6. Schaarsbergen - Arnhem)


Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020

(experiment met een filter voor de lens - sterretje geknipt in zwart papier en deze voor de lens gehouden. En hierdoor krijg je het effect van sterren ipv rondjes van de kerstverlichting in de boom)

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Bea Hoogstede (donderdag, 19 december 2019 19:11)

  Prachtige foto’s� mooi om naar te kijken. Mooi die kerststerretjes, kasteel in de mist en de macro foto’s, de natuur blijft verrassend van zo dichtbij...
  Wij wensen jullie ook een heel mooi en gezond 2020

 • #2

  nldazuu (zaterdag, 28 december 2019 23:12)

  Hej vriend!
  Wat een prachtig overzicht en leuk gedaan. En DANK JE WEL voor je mooie woorden :-) het is geheel wederzijds, want als we samen een stukkie rijden en ik lekker naast je mag zitten is dat al pure ontspanning voor me........ en dan nog niet eens een foto genomen! Dus heerlijk. O'ja ga door met je macro fotografie.....werkt aanstekelijk en zouden we in 2020 dan samen die kleine vlindertjes in het wild vinden?
  //Dave