Normandië - France zomervakantie 2019

Dit jaar waren we laat met het plannen van onze zomervakantie. Normaliter doen wij dit in december, maar dit jaar pas ergens in maart/april. En zo gebeurde het dat we dit jaar naar Normandië gingen. Ik had sterk mijn bedenkingen, want ja het weer is er niet al te best en 75 jaar D-day. Hier zitten de meiden ook niet op te wachten……….

Maar wat heeft Normandië mij verrast, de eerste week was redelijk qua weer, maar wat een leuk/mooi gebeid. Het heeft hele leuke kleine dorpjes/stadjes met idyllische haventjes. Uiteraard komt D-day ook voorbij. Kortmom een fijne vakantie met mooie herinneringen.

 

Barfleur is een klein havenstadje, gelegen op ongeveer 25 kilometer ten oosten van Cherbourg-Octeville. Barfleur wordt door de kenners tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk gerekend.

Het stadje Barfleur dankt haar naam aan de Noormannen. Zo zou de naam afkomstig zijn uit het Oudnoors. De naam zou zijn afgeleid van barn, wat hoek betekent en flojt, wat kreek betekent. Letterlijk vertaald zou Barfleur dus een ‘kreek in de vorm van een hoek’ zijn. Mede dankzij haar gunstige ligging, groeide Barfleur in de middeleeuwen uit tot een van de belangrijkste havens in het departement Manche. Vandaag de dag is Barfleur een leuk plaatsje om te bezoeken.  Zo zijn er in de oude binnenstad vele prachtige oude huizen te bewonderen. 


Sainte-Mère-Église werd op 6 juni 1944 bevrijd door luchtlandingsdivisies van de 82ste divisie en was ondanks de hardnekkige legendes niet het eerste dorp dat werd bevrijd. Die eer valt te beurt aan Ranville dat door Britse parachutisten. Er staat een museum gewijd aan de parachutisten die voor de invasie in het gebied sprongen. Ook hangt er aan de kerk een parachutistenpop, ter herinnering aan parachutist John Steele, die met zijn parachute aan de toren bleef hangen. Hij werd onder vuur genomen door de Duitsers en overleefde door zich dood te houden.

Ravenoville is een plaatsje aan de kust en telt (maar) 252 inwoners. Maar is vooral bekend om haar gekleurde vissershuisjes


Gouville-sur-Mer is ook weer zo', klein dorpje wat in totaal 1886 inwoners telt. Maar is vooral bekend om haar witte strandhuisjes met felgekleurde daken die in de duinen aan het strand staan.


Voor deze vakantie was camping "les Castels-L"Anse du Brick onze uitvalsbasis.

En van hieruit diversen tochtjes gemaakt naar oa Fermanville, Tatihou. En onder tussen genieten van een rosé en crêpe. 

En lekker van de zonsondergangen genieten aan het strand bij de camping.

Kortom een fijne vakantie gehad.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Fred (vrijdag, 23 augustus 2019 14:53)

  Erg mooie foto's, goede weergave van jullie vakantie en het plezier dat jullie er hadden. Uiteindelijk goed uitgekozen en een mooie camping zo te zien. En..... mooie luchten Petje!

 • #2

  Ingrid (vrijdag, 23 augustus 2019 16:33)

  Prachtig! Mooi mee te kunnen kijken met jullie belevenissen!!
  Een mooie vakantie gehad aan de foto’s te zien!