workshop macro fotografie

Workshop macro fotografie.

 

De kleine wereld groot maken, dat is even simpel gezegd macro fotografie……

Volgens Wikipedia: Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensendierenplanten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.We spreken van macrofotografie wanneer de vergroting groter of gelijk is aan één. Wanneer de vergroting kleiner is dan één, spreken we over een close-up. Of anders gezegd: wanneer het beeld op film/sensor groter of gelijk is aan het gefotografeerde voorwerp, spreken we van macrofotografie.

Een onderdeel van fotografie wat ik graag doe, maar wil hier meer mee doen en kunnen.

Onder andere vlinders fotograferen, maar geen idee hoe je dit moest doen omdat die beestjes nooit stil zitten. Daarom mij aangemeld bij Judith Borremans natuurfotografie.  Haar heb ik onlangs ontmoet op een beurs: Professional Imaging  in Nijkerk,  en ben haar gaan volgen op de sociale media. En op zaterdag 6-juli was het dan eindelijk zover…...

 

De workshop werd gegeven op de Strijbeekse heide, vlakbij Breda. De vlinders  vliegen nog niet voor zonsopgang, ze moeten eerst de dauw kwijt en warm worden, dus voor zonsopkomst  moet je aanwezig zijn.  En op zaterdag  6-juli kwam de zon rond 5:30 uur op. Wat betekend dat we  om 4:45 uur op locatie moesten zijn. Dus om 3:00 uur mijn wekker gezet.  Avond ervoor adhv ontvangen checklist alles klaar gezet.

 

Eerst kennis gemaakt met Judith en haar man Herbert (hij zorgt voor het sjouwen van de benodigde spullen) en mede cursisten. Op weg naar de locatie al enige uitleg. eenmaal aangekomen adhv voorbeelden verdere uitleg. En dan begint het spel, vlinders en libellen zoeken….. En dan aan de gang met de ontvangen tips & trics. 

En voor je het weet is het ineens 8:30 uur en zijn de vlinders genoeg opgewarmd en vliegen de natuur in.

 

En dan zit de workshop er ineens op,………….. op weg naar huis om de gemaakte foto's uit de camera te verwerken tot foto's. En dan ben ik wel zeer happy met de resultaten van deze morgen. 

En de smaak zeker te pakken, want heb gelijk enkele attributen  aangeschaft om zelfstandig op pad te kunnen voor het maken van foto's van de wonderlijke kleine wereld.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Dave Zuuring (zondag, 07 juli 2019 15:58)

  Man man je enthousiasme in je blogbericht is ongekend voor me om te lezen! Kortom je hebt echt genoten en je draai gevonden en zoals ik jou ken is daar iets voor nodig en dat is gelukt :-)

  Kleine opmerking, het was tijdens Professional Imaging dat ik je voorstelde aan haar en dat was in Nijkerk :-) enneh wat is adhv?????

  GAVE beelden vooral die met de zon op de achtergrond en waar de vleugels openstaan zijn mijn favorieten op die ene na met dat haast lichtgevende grassprietje...

  //Dave

 • #2

  Nathalie (zondag, 07 juli 2019 18:51)

  Mooie foto's Patrick!!

  Adhv is aan de hand van denk ik @Dave

 • #3

  Wendy (maandag, 08 juli 2019 20:32)

  Wat supergaaf Pat! Als ik dit zie dan kriebelt het wel om mij toch ook eens in dat fototoestel van mij te verdiepen.. �